Alle biggen zijn geboren!

Alle biggen zijn geboren!

Alle biggen in het genetica project zijn geboren!
Vorig jaar vertelden wij al over het genetica project dat wij zijn gestart met acht varkenshouderijen. Er zijn in totaal drie lijnen varkensrassen opgezet en inmiddels zijn alle biggen geboren. 

Het is hoog tijd voor een update
Samen met de varkenshouders registreren wij zoveel mogelijk gegevens van geboorte tot de slacht van de varkens. Dit project is opgestart om er achter te komen wat de verschillen zijn tussen de rassen qua groei, spek- en spierdikteen uiteindelijk de kwaliteit.

Het doel is om vast te stellen welk effect de keuze van genetica heeft op de vleeskwaliteit. Dit hebben wij uitgevoerd op grotere schaal en in een echte praktijksituatie.

Alle biggen zijn geboren!

Continu testen bij Westfort
De eerste varkens verwachten we half maart 2019 bij Westfort. Daarna zal het nog ongeveer 3 maanden duren voordat alle dieren geleverd zijn. Tijdens deze drie maanden zullen er bij Westfort continu testen uitgevoerd gaan worden waarmee we onderzoeken welk ras het nu het beste heeft geproduceerd. Na deze tests zullen er verschillende testpanels ingezet worden om te proeven welk vlees het beste in de smaak valt. Dit alles wordt uitgevoerd in samenwerking met PIC.

KDV en Westfort hebben de mogelijkheid om dit project uit te voeren, omdat wij  in 2017 gestart zijn met het volgen van de varkens van geboorte tot aan de slachtlijn door middel van RFID-chips. 

Auteur: Sander Linnebank – KDV

Bron: https://duurzaamvarkensvlees.nl/alle-biggen-zijn-geboren/

Geef een reactie